Правителството на Еманюел Макрон ще предложи по-строги закони за имиграция

...
Правителството на Еманюел Макрон ще предложи по-строги закони за имиграция
Коментари Харесай

Макрон иска по-строги правила за даването на убежище във Франция

Правителството на Еманюел Макрон ще предложи по-строги закони за имиграция и даване на леговище във Франция на фона на тежки рецензии от правозащитни групи, съобщи „ Ройтерс “.

Законопроектът планува удвояване на периода, в който незаконните имигранти могат да бъдат арестувани, от 45 на 90 дни и понижаване на интервала, в който те могат да аплайват за леговище в страната. Според закона, незаконното прекосяването на границите ще бъде считано за закононарушение, наказуемо с една година затвор и санкции.

От държавното управление настояват, че желаят да бъдат по едно и също време строги и обективни във връзка с имиграцията, като съгласно тях законът ще улесни даването на леговище на малолетни и ще понижи на половина времето, належащо за обработването на молбите за леговище.   

Парламентарното болшинство на Макрон, което се състои от представители както на дясното, по този начин и на лявото политическо пространство, досега демонстрира единение в своята позиция, само че новите миграционни проекти на държавното управление провокираха разцепление.

Соня Крими, която е народен представител от партията на Макрон, упрекна държавното управление, че си „ играе със страховете на хората “ с предлаганата миграционна промяна.

„ Не всички чужденци във Франция са терористи, не всички мамят със обществени помощи “, разяснява тя пред френския министър на вътрешните работи Жерар Колумб още през декември.

Идването на власт на Макрон бе показано от интернационалните медии като глътка чист въздух, след неговите обещания да разбие дългогодишното разделяне на леви и десни в държавното управление.

През януари полярното във Франция ляво списание L`Obs излезе с черно-бяла корица, на която лицето на Макрон, обгърнато с бодлива тел, стои над думите „ Добре пристигнали в страната на правата на индивида “.

Ходът на Макрон обаче може да се окаже много известен измежду гласоподавателите, като съгласно прочуване на публичното мнение на BVA от по-рано този месец, 63% от французите с право на глас считат, че във Франция има прекалено много имигранти.

Броят на молбите за даване на леговище във Франция доближи рекордни равнища през 2017 година, откакто повече от 100 000 души потърсиха протекция в страната

Въпреки това, броят на потърсилите леговище във Франция е бил съвсем два пъти по-малък от този в Германия, където регистрират 186 000 молби за 2017 година, което същина е внезапен спад от върха през 2015 година, когато 890 000 бежанци дойдоха в Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР