Правителството на Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Правителството на Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон планира да въведе по-строги правила за предоставяне на убежище във Франция

Правителството на Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила ще предложи през днешния ден по-строги закони за имиграцията и даването на леговище, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Законопроектът планува удвояване от 45 на 90 дни на периода, за който незаконните мигранти могат да бъдат арестувани, както и редуциране на процедурата за кандидатстване за леговище. Незаконното пресичане на границите на Франция ще бъде считано за закононарушение, което ще се санкционира с една година затвор и санкции. Правителството споделя, че желае да бъде по едно и също време строго и заслужено по въпроса с имиграцията. Проектозаконът цели да направи по-лесно за малолетни лица да получат леговище и да редуцира на половина времето, което лишава на управляващите да прегледат молбите за леговище.

Въпреки че парламентарното болшинство на Макрон, формирано от леви и десни политици, до момента бе доста обединено, държавните проекти за контролиране на миграцията провокират безпокойствие в неговите редици, свързани с човешките права. Планираните ограничения обаче може да се окажат известни измежду гласоподавателите. Според социологическо изследване на компанията Бе Ве А 63 % от френските гласоподаватели считат, че във Франция има прекалено много имигранти. През 2017 година бяха регистрирани рекорден брой молби за леговище в страната, над 100 000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР