Правителството на Еквадор ще предаде на Съединените щати документите на

...
Правителството на Еквадор ще предаде на Съединените щати документите на
Коментари Харесай

Еквадор ще предаде на САЩ вещите на Асандж

Правителството на Еквадор ще съобщи на Съединените щати документите на създателя на WikiLeaks, Джулиан Асандж, които се намират в посолството на страната в Лондон, написа в публично съобщение, което испанският вестник El Pais е получил.
Според вестника, документите, мобилните телефони, компютрите, картите с памет и други носители на информация на Асандж ще бъдат предадени на американската страна, а претърсването на стаята, в която е живял, ще се организира на 20 май. Генералната прокуратура на Еквадор осведоми юриста на Асандж Карлос Поведа за решението, съобщи БГНЕС.
Друг юрист на създателя на Wikileaks - координаторът на отбраната му, Балтазар Гарсон, сподели, че управляващите на Еквадор " изцяло са нарушили правилата на даване на леговище ".
Асандж, упрекнат за полов тормоз и обезчестяване в Швеция през 2010 година, се укри в еквадорското посолство през юни 2012 година, страхувайки се от изгонване в скандинавската страна. На 11 април 2019 година той беше арестуван поради заповед на Лондонски съд, въпреки че Швеция към този момент не поддържа дейна заповед за ареста му, само че към момента делото против него може да бъде обновено. Съд в Лондон го призна за отговорен за нарушение на изискванията на гаранцията. На 2-ри май английският съд даде на Съединени американски щати 65 дни, с цел да обосноват молбата за екстрадиция на Асандж - поради обвинявания в шпионаж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР