Правителството на Еквадор започна да слага телата на починалите от

...
Правителството на Еквадор започна да слага телата на починалите от
Коментари Харесай

Моргите в Еквадор пълни, държат телата на починалите от коронавирус в хладилни контейнери

Правителството на Еквадор стартира да поставя телата на умрелите от ковид в големи хладилни контейнери поради към този момент запълнени морги и лечебни заведения в град Гуаякил, където десетки хора починаха от вируса. Градът е епицентърът на епидемията в латиноамериканската страна, осведоми "Ройтерс ".
Еквадор е удостоверил 318 умряли от вируса - една от най-засегнатите страни в Латинска Америка. Но президентът Ленин Морено съобщи тази седмица, че действителният брой е по-висок, защото управляващите събират по повече от 100 тела дневно, доста от домовете, защото прецизните ограничения за карантина не разрешават осъществяване на погребения.
Правителството сложи три контейнера, най-големият е с дължина към 12-метра, в публични лечебни заведения за предпазване на телата, до момента в който изкопаят гробове, разгласи кметът на Гуаякил. До момента 150 жертви са заровени в частно гробище в пристанищния град.
В събота еквадорското държавно управление заяви, че ще пусне нова цифрова система, която ще помогне на фамилиите да открият къде са заровени роднините им.
Морено предизвести, че управляващите чакат умрелите в града и провинцията да доближат 3500 и означи, че "специален лагер " е построен за погребение на мъртвите.
Междувременно вицепрезидентът на Еквадор се извини, откакто тела на умряли от вируса бяха оставени по улици в Гуаякил.

В Еквадор има повече от 3400 инфектирани с ковид.
По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии.
Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират над 1,2 млн. случая и над 64 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 246 000.
Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР