Правителството на Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Правителството на Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Джо Байдън ще се стреми към контрол на въоръжаването

Правителството на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в счита подписания тази седмица с Русия контракт Нов Старт за начало на разговор по стратегическите въпроси и приканва Китай да се включи в напъните за понижаване на нуклеарните арсенали. Това съобщи американският непрекъснат представител към Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването Робърт Уд, представен от Ройтерс.

В тирада пред делегатите на Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването в Женева той прикани да бъде даден нов подтик на контрола на въоръжаването по този начин, че да обхване повече оръжия и в последна сметка и повече страни.

"По отношение на контрола на нуклеарното въоръжаване и намаляването на рисковете Съединени американски щати ще се стремят към разговор и с Китай. Надявам се Китай да се причисли към нас в тези старания ", сподели Уд, който е и комисар от американска страна в Двустранната консултативна комисия по контракта Нов СТАРТ.

По време на диалозите в Женева думата взе и съветският непрекъснат представител, някогашният заместител външен министър на Русия Генадий Гатилов, който също приветства продължаването на контракта.

Ли Сун, китайският непрекъснат представител на форума, приветства двустранното съглашение и означи, че Съединени американски щати и Русия са най-големите нуклеарни сили в света.

"Пекин се надява да работи въз основата на паритета и взаимното почитание с всички нуклеарни сили, в това число с Русия и Съединени американски щати, да взе участие в двустранен разговор по въпросите на сигурността, усилването на ограниченията за взаимната сигурност и за повишение на прозрачността и доверието ", сподели Ли Сун.

Германският непрекъснат представител Петер Берверт съобщи, че американско-руският пакт "изпраща значим сигнал за 2021 година " и демонстрира, че при съществуване на политическа доброжелателност отрицателните трендове могат да бъдат преодолени. "Това приготвя почвата и за неговото (на договора) развиване в вероятност, което е много нужно, изключително в подтекста на разрастващите се арсенали на някои нуклеарни сили ", съобщи Берверт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР