Правителството на Денков-Габриел оцеля в първия вот на недоверие, внесен

...
Правителството на Денков-Габриел оцеля в първия вот на недоверие, внесен
Коментари Харесай

Кабинетът „Денков“ оцеля след първия вот на недоверие

Правителството на Денков-Габриел оцеля в първия избор на съмнение, импортиран от опозицията поради неуспех на кабинета в бранш " Енергетика ".

С внушително болшинство от 143-ма народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи вотът на съмнение беше отритнат. " За " гласоподаваха вносителите от " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и самостоятелният Радостин Василев. Нямаше въздържали се.
 Glasuvane Vot Na Nedoverie Denkov
Българска социалистическа партия предложиха да се гласоподава със ставане от място и всеки да споделя своя глас. Със 106 гласа " срещу " против 104 гласа " за ", предлагането на социалистите беше отхвърлено.

" ГЕРБ поддържа държавното управление, тъй като както при неговото основаване, по този начин и в този момент, осъзнаваме, че на България ѝ би трябвало устойчиво държавно управление. По време на служебните такива нищо не се случваше. Единствено и единствено постоянно Народно заседание и постоянно и устойчиво държавно управление може да подсигурява вероятност пред страната ни ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя направи уточнението, че поддръжката на ГЕРБ не била безплатно и не е безрезервна . Атанасова разяснява и отсъствието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от пленарната зала. Тя уточни, че това се дължи на избирателен ангажимент на Борисов е в Разград.

" Преди ротацията ще създадем оценка на всички министри ", напомни Атанасова записаното в съглашението за кабинета Денков-Габриел.

Самият министър председател Николай Денков пък съобщи, че опозицията е тръгнала с неправилен метод, причините й са погрешни, основават се на неистини.

„ Истината излезе нескрито. Нямаше причини, които да изискват този избор, единствено се загуби време и към момента се пробват да заблудят хората “, разяснява Денков. Той прикани да се гледа в бъдещето, вместо да се остава предишното.

„ Благодаря на депутатите, които поддържаха кабинета. Гласовете ни дават съображение да продължим управническата си стратегия “, акцентира още министър председателят.

А ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ръководещата коалиция е нездравословна за България и е сплотена от персонални стопански и партийни ползи.

„ Нищо положително не ни чака с такова държавно управление “, предизвести соцлидерът.

„ Важното е, че Пеевски беше тука, те вършат това, което той каже. Важното е, че Делян беше тука. Борисов се пробва да внуши на гласоподавателите си, че няма нищо общо с Политическа партия и Демократична България. Това е поредна тактичност, нямам доверие народът да е толкоз обикновен и доверчив “, сподели Нинова.

Тя разгласи, че Българска социалистическа партия са подготвени с претекстовете за втория избор на съмнение.

" Всичко неприятно, което се случва в страната е от гласовете на ГЕРБ. Готови сме с претекстовете за втория избор, говорили сме с другите 2 партии, имаме кардиналното им единодушие, че ще подпишат. Днес трите партии започваме събирането на подписи, ние нашите към този момент сме ги събрали ", сподели Нинова и посочи, че идващият избор на съмнение ще бъде поради " неуспех на политиката в националната сигурност и защита " . " Докато те работят за хората, ние ще даваме поддръжка, тъй като е значимо да го има това евроатлантическо болшинство ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски . Той разяснява и концепцията на Българска социалистическа партия да внесе втори избор на съмнение.

“Пореден цирк. Видяхте - загуба на време на всички и на българския поданик. Вместо да си вършим работата се занимаваме с цирковете на проруската съпротива ”, счита той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР