Правителството на Чили започна вчера разследване, след като малини, изнесени

...
Правителството на Чили започна вчера разследване, след като малини, изнесени
Коментари Харесай

Чили разследва заразени с хепатит А малини

Правителството на Чили стартира през вчерашния ден следствие, откакто малини, изнесени от чилийска компания в Съединени американски щати, бяха изтеглени от пазара, защото се оказали инфектирани с хепатит А, съобщи Ройтерс.

Тестовете на Американската организация по храните и медикаментите (FDA) са открили съществуване на хепатит А в замразени малини на марката " Джеймс фарм " (James Farm) от южноамериканската страна, главен експортьор на малини, боровинки, грозде и череши.

" Службата по земеделие и отглеждане на животни (SAG) научи за тези обстоятелства и подреди одит на компанията ", сподели шефът на SAG Андреа Коладо пред Ройтерс, добавяйки, че следствието може да докара до наказания.

FDA е наредила " Експортадора копрамар " (Exportadora Copramar) да изтегли 1260 кутии с малини, които са били опаковани с марка " Джеймс фарм " и са продавани извънредно в заведения за хранене " Депо/Джетро " (Depot/Jetro) в Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Масачузетс, Роуд Айлънд, Пенсилвания, Мериленд, Вирджиния и Делауеър.

Според FDA няма известия за болести или нежелани реакции, свързани с плодовете. Чилийският министър на земеделието Естебан Валенсуела прикани за успокоение, до момента в който се проверява казусът. По думите му въпросът няма да спре износа на малини, само че в случай че бъдат открити проблеми с доставките на " Копрамар ", компанията ще би трябвало да си понесе отговорността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР