Правителството на четиристранната коалиция падна заради прословутата си арогантност, обяви

...
Правителството на четиристранната коалиция падна заради прословутата си арогантност, обяви
Коментари Харесай

Даниел Митов: Защо премиерът трябваше да лъготи за оръжието за Украйна -

Правителството на четиристранната коалиция падна поради прословутата си надменност, разгласи Даниел Митов от ГЕРБ-СДС в " Панорама " на Българска национална телевизия.

" Този вид говорене е присъщ за хора, които живеят във фантазен свят. Втора причина са цените на електричеството, на храните, торове, горивата - това хората го виждат извън. Падането на държавното управление е резултат от публичен напън ", съобщи той.

Според него през цялото време лъжата се трансформирала в принцип на държавното управление и уточни за образец изявлението на премиера.

" Оказа се, че той чистосърдечно си е признал, че продаваме оръжия на Украйна през Полша, което го знаехме всички. Но за какво трябваше да се лъготи? Защо трябваше не одобряват предлагането за военна помощ за Украйна ", посочи Митов.

За днешното решение на Народното събрание да даде зелена светлина за започване на договаряния на Северна Македония за участие в Европейски Съюз някогашният външен министър изясни, че партията му е спазила националния интерес. 

По думите му договорът от 2017 година не се е спазвал и страната е трябвало да търси гаранции за своите ползи през европейски механизми. Години наред българската дипломация търсела метод " да вкара въпросите, значими за български народен интерес в преговорната рамка, в заключенията на Съвета и да има препоръка в рамката към двустранните протоколи, които би трябвало да бъдат подписани ", заключи той.

" Бойко Борисов и ГЕРБ разпознахме този миг като момента, в който би трябвало да заемем отговорно и изрично отношение, без значение дали сме съпротива ", сподели още Даниел Митов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР