Правителството на Черна гора защити приноса си за мир в

...
Правителството на Черна гора защити приноса си за мир в
Коментари Харесай

В Черна гора възприемат Тръмп като най-странния президент на САЩ

Правителството на Черна гора отбрани приноса си за мир в отговор на вербалната офанзива на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , който съобщи тази седмица, че " нападателният " народ на дребната балканската страна е кадърен да провокира " Трета международна война " , осведоми Агенция Франс Прес.

В известие на държавното управление се отбелязва, че Черна гора " способства за мира и стабилността освен на европейския континент, само че и по света, дружно с американските бойци в Афганистан ".

 Тръмп загатна, че Черна гора може да вкара НАТО в международна война
Тръмп загатна, че Черна гора може да вкара НАТО в международна война

Черна гора е дребна страна с доста мощен народ

" Черна гора е горда с историята, традицията си и мирните си политики, които водят до позицията на стабилизираща страна в района и единствената страна, в която не е имало война по време на разпадането на някогашна Югославия ", допълват управляващите.

От Черна гора разясняват, че съюзът със Съединени американски щати остава " мощен и неизменим ".

Междувременно някогашният президент на Черна гора Ранко Кривокапич (2006-2016) разяснява думите на Тръмп. Той съобщи пред Би Би Си, че Тръмп е " най-странният " американски президент в историята.

" Той е най-странният президент в историята на Съединени американски щати ", посочи Кривокапич.

Бившият държавен глава сложи под въпрос познанията на Тръмп във външната политика.

" С подобен президент, с познанията му във външната политика, кой знае какво ще се случи? Външната политика не е най-силната му страна ", разяснява Кривокапич.

Той прикани Тръмп да не се безпокои за обстановката, защото " мирът в Черна гора не е под опасност. Всичко е под надзор. Не се изискват сили на НАТО в Черна гора ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР