Правителството на Черна гора обмисля изграждането на ограда с бодлива

...
Правителството на Черна гора обмисля изграждането на ограда с бодлива
Коментари Харесай

Черна гора обмисля издигането на ограда по границата с Албания

Правителството на Черна гора обмисля построяването на ограда с бодлива тел по границата с Албания, с цел да спре потока от мигранти, преминаващи през страната по нов маршрут към Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Хиляди мигратни от Близкия изток и Северна Африка пробват възможностите си да стигнат по-богатите западноевропейски страни, употребявайки новият маршрут през Балканите, който минава през Гърция, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватия.

Новият мигрантски поток оказва изключително огромен напън върху Босна, която към момента не може да се оправи с хилядите мигранти, който останаха блокирани в страната през 2016 година поради затварянето на по този начин наречения „ Балкански маршрут “, откакто Анакара се съгласи да блокира мигрантския поток, преминаващ през страната, в подмяна на финансова помощ от Европейски Съюз.

„ В случай на огромен приток на мигранти, можем да издигнем ограда с бодлива тел по границата с Албания “, съобщи шефът на отдела за гранична защита на Черна гора Воислав Драгович пред локална телевизия.

Драгович акцентира, че албанските управляващи постоянно отхвърлят да одобряват назад мигрантите, връщани от Черна гора в границите на двустранното съглашение за реадмисия.

Много страни по маршрута укрепиха границите си с физически бариери, като да вземем за пример Унгария, която сложи ограда с бодлива тел по границата със Сърбия и Хърватия през 2015 година, когато в Европа влязоха повече от 1 милион мигранти.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР