Правителството на Чехия ще гласува следващата седмица да не участва

...
Правителството на Чехия ще гласува следващата седмица да не участва
Коментари Харесай

Чехия също отсвирва глобалния пакт за миграцията на ООН

Правителството на Чехия ще гласоподава идната седмица да не взе участие в световния пакт за миграцията на Организация на обединените нации, заяви " Ройтерс ", цитирайки представител на Социалдемократическата партия, която е младши сътрудник на държавната коалиция.

Споразумението на Организация на обединените нации за миграцията, което би трябвало да бъде признато през идващия месец, има няколко съперници по света, в това число Съединени американски щати, Унгария и Австрия.

Това се случва, откакто чешкият министър председател Андрей Бабиш, който управлява ръководещата партия АНО, съобщи по-рано, че не утвърждава първия световен контракт за миграцията на Организация на обединените нации и не желае страната му да подпише съглашението.

" Не одобрявам пакта ", съобщи той в Народното събрание, добавяйки: " Има проблеми, които могат да бъдат интерпретирани по разнообразни способи. Ще предложа на моите сътрудници в държавното управление да действаме по същия метод като Австрия или Унгария. "

Глобалният контракт за безвредна, систематична и естествена миграция ще бъде публично признат в мароканския град Маракеш по време на междуправителствена конференция, планувана да се организира на 10-11 декември.

Окончателният план на необвързващото съглашение беше оповестен на 11 юли. Съединени американски щати бяха първата страна, която отхвърли да го утвърди, а по-късно се отдръпна и Австралия. В Европа Унгария и неотдавна Австрия оповестиха, че няма да подпишат пакта за миграцията на Организация на обединените нации.

Нещо повече, немски медии оповестиха през вчерашния ден, че редица депутати от най-голямата политическа партия в Германия - Християндемократическия съюз на Ангела Меркел, имат намерение да се опълчват на пакта, защото не прави разлика сред насилствените и трудовите мигранти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР