Правителството на Чехия обяви двама служители на посолството на Русия

...
Правителството на Чехия обяви двама служители на посолството на Русия
Коментари Харесай

Чехия обяви двама руски дипломати за персона нон грата

Правителството на Чехия разгласи двама чиновници на посолството на Русия в Прага за личност нон грата и подреди да изоставен страната, разгласи министър председателят Андрей Бабиш, представен от Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Бабиш разясни, че решението е взето, откакто чиновник на съветското посолство е популяризирал подправена информация за планувано отравяне на трима чешки политици.

" Един чиновник на посолството е изпратил измислена информация на разследващата работа BIS за планувана офанзива против чешки политици ", сподели Бабиш пред публицисти.

Ние приехме съответните ограничения и взехме решение да обявим двама чиновници на посолството за личност нон грата, добави министър-председателят.
 Полиция пази кмета на Прага от съветски убийци
Полиция пази кмета на Прага от съветски убийци

Оплакал се, че го наблюдават, виждал едно и също лице " неведнъж "

По-рано тази година седмичникът Respekt заяви, че чешките разследващи служби подозират, че съветски сътрудник е изпратен в Прага , с цел да токсини шефа на администрацията на 6-и регион на чешката столица - Ондрей Колар , и кмета на града Зденек Хриб.

Руският външен министър Сергей Лавров се присмя на изказванията.

Москва и Прага са в несъгласие, откакто окръгът на Колар отстрани статуята на командира от ВСВ Иван Конев, чиито армии освобождават Прага от нацистка окупация .
 Руските спецслужби подготвили нападение против двама чешки политици
Руските спецслужби подготвили нападение против двама чешки политици

Срещу кмета на Прага...

Отстраняването на статуята провокира отвращение в Русия , която остро се опълчва при всевъзможни опити за омаловажаване на решаващата й роля в успеха над нацистите.

Чешката полиция към този момент не е разкрила доказателства за съветски скрит план за отравяне на пражки чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР