Правителството на британския премиер Тереза Мей оцеля след вот на

...
Правителството на британския премиер Тереза Мей оцеля след вот на
Коментари Харесай

Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на недоверие

Правителството на английския министър председател Тереза Мей оцеля след избор на съмнение в Народното събрание. Гласуването довечера беше доста оспорвано, като разликата сред лагерите „ за” и „ против” е единствено 19 гласа.

Резултатът от вота на съмнение не е неочакван. През целия ден медиите в Обединеното кралство предвидиха, че Мей ще събере задоволително гласове, с цел да остане на власт. Вотът на съмнение беше импортиран нощес от водача на лейбъристите Джереми Корбин, откакто Камарата на общините отхвърли с огромно болшинство съглашението на Мей с Европейския съюз за брекзит.
След съкрушителното гласоподаване: Дебат за избор на съмнение против Тереза Мей (ОБЗОР)
Обявяването на резултатите беше посрещнато с бурни възгласи. 325 депутати поддържаха Мей, а 306 се оповестиха за отстраняването ѝ. Премиерът прикани за разговор и се ангажира да се срещне с водачите на всички партии, с цел да бъде разисквано по какъв начин може да бъде реализиран компромис.

„ Радвам се, че Камарата на общините гласоподава доверие на държавното управление. Не поемам безгрижно тази отговорност и моето държавно управление ще продължи работата си за гарантиране на просперитета и сигурността на Англия. Да, ние също по този начин сме решени да осъществим обещанието, обещано на хората в нашата страна, а точно – да напуснем Европейския съюз”, сподели Тереза Мей.

Опозицията обаче за следващ път разкритикува държавното управление ѝ.
Брюксел: Ред е на Лондон да съобщи желанията си Споразумението за брекзит надали ще бъде предоговорено
„ Преди да стартира каквато и да е положителна полемика, държавното управление би трябвало един път вечно да в профил вероятността да се стигне до излизане от Европейския съюз без споразумение”, уточни Джереми Корбин.

Междувременно вестник „ Таймс” цитира източници от Европейския съюз, съгласно които е почнало изследване на проекти за отлагането на брекзит до 2020 година. Изданието твърди, че Германия и Франция са изразили предпочитание договарянията да бъдат удължени на фона на политическия безпорядък във Англия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР