Правителството на британския премиер Тереза Мей иска споразумението за Брекзит

...
Правителството на британския премиер Тереза Мей иска споразумението за Брекзит
Коментари Харесай

Великобритания иска сделката за Брекзит да бъде одобрена преди юли

Правителството на английския министър председател Тереза Мей желае съглашението за Брекзит да бъде утвърдено от Народното събрание преди новият състав на Европейския парламент да стартира работа през юли.

Това съобщи Дейвид Лидингтън, де факто заместникът на министър-председателя, осведоми " Ройтерс ".
Той означи, че датата зависи от това по какъв начин ще протекат договарянията с опозиционната Лейбъристка партия за реализиране на консенсус за съглашение.

" Не мога да ви дам съответно време. Зависи в огромна степен от това по какъв начин ще протекат диалозите с Лейбъристката партия ", сподели Лидингтън пред информационната организация в Глазгоу, където взе участие на конференция за киберсигурността.

Не желая да давам съответна дата, тъй като това стартира да основава единствено по себе си липса на еластичност, само че не мисля, че това може да се проточва прекомерно дълго време. Наистина ние би трябвало да го създадем преди да стартира работа новият Европейски парламент през юли тази година, изясни той.

Говорител на Мей съобщи, че работните групи на двете партии не престават договарянията през тази седмица. Лидингтън сподели, че досега диалозите са продуктивни.

Англия е в политически безпорядък, откакто Народното събрание на три пъти отхвърли контрактуваната сред Мей и евролидерите договорка. Все още не ясно по кое време и дали въобще Англия ще напусне Европейски Съюз.

Брюксел отсрочи плануваното овакантяване на Европейски Съюз от март за май, а в следствие за 31 октомври.

Мей се надява Обединеното кралство да напусне Общността преди изборите за Европейски парламент в края на май. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР