Правителството на Бойко Борисов за пореден път демонстрира, че не

...
Правителството на Бойко Борисов за пореден път демонстрира, че не
Коментари Харесай

ДАЙ ВЛАСТ НА ПРОСТАКА И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА! Непросветеният министър Каракачанов и екипът му оставят цяло министерство без заплати!

Правителството на Бойко Борисов за следващ път показва, че не го е грижа за армията и бяга от отговорност, като делегира пълномощия на министъра на защитата, които са по този начин мечтани и прокламирани от него, само че в същото време той и екипът му от калинки не са готови за тях.
Министър Каракачанов демонстрира, че да приказваш и да свършиш работа са две радикално разнообразни неща и нормално поставя „ каруцата пред коня”. Той дълго популяризира по малкия екран, че самичък ще дефинира заплатите на военните и то към този момент е реалност.

В бр.74/12.09.2017 година на Дъждовни води беше обнародвана анулация на Постановление на Министерски съвет №184/17.07.2015 година с последна смяна от 01.01.2016 година за заплатите на военнослужещите и на цивилни чиновници по закона за защитата и въоръжените сили на Република България, единствено дето министерството на защитата /МО/ се оказа импровизирано и екипът на министъра занапред образува работна група да измисли новите ставки на заплатите на военнослужещите и цивилните чиновници, с цел да приготви акт на министъра.

В този миг излиза въпросът, до момента в който издаде съответния акт министърът, хората какви заплати ще получават и на какво съображение?! Да, те имат контракти с несъмнено трудово заплащане, което е контрактувано сред страните на база на това Постановление на Министерски съвет, което дефинира минималния и оптималния предел, само че то към този момент не съществува. В същото време трудово заплащане може да се промени едностранно от страна на работодателя, единствено в случай че е в интерес на служителя /чл.118, алинея 3 от кодекса на труда за цивилни служители/, а в закона за защитата и въоръжените сили на Република България е регламентирано следното:

§ 86. (1) в едномесечен период от влизането в действие на този закон самостоятелната съществена месечна заплата на служителя се дефинира по този начин, че същата, понижена с дължимия налог и наложителните осигурителни вноски за сметка на обезпеченото лице, в случай че са били дължими, да не е по-ниска от получаваната до този миг брутна месечна заплата, понижена с дължимите наложителни осигурителни вноски за сметка на обезпеченото лице, в случай че са били дължими, и дължимия налог.

Досега не е имало случай, в който да се анулира напълно Постановление на Министерски съвет. Обикновено това е ставало, когато се цели повишение, т.е. заплатите не могат да бъдат понижени, а министърът не е отдал собствен акт, с който ги регламентира, тъй като той занапред се написа!

Възниква и различен въпрос, по-късно несъответстващо държание и цирк на държавното управление и военния министър значи ли, че ще вдигне заплатите на цивилни и военнослужещи, тъй като не може да ги понижи и да вземе от цивилните, с цел да даде на военните? Ако ги остави същите, то този акт ще придобие шизофреничност и в случай че да, за какво не го направи с промяна на ПМС-то, както до момента се случваше.

До през вчерашния ден слушахме от министър Каракачанов, че няма пари за повишение на заплатите с цел да стимулира младежите да аплайват за работа в армията. Нима и от кое място откри пари? Или желае да си направи ПР, че той го е направил, като натрие носа на премиера Борисов, че не се справил с този проблем, а той е съумял.

​По време на служебния кабинет от ГЕРБ подвигаха писък до небето, по какъв начин служебният министър нелегално и без финансово поръчителство, е вдигнал парите за дял на военните. Откъде в този момент Каракачанов ще вземе пари за по високи заплати като бюджетът за тази година е същия, парите са същите и държавното управление не го е „ еня” за армията и не е отпуснало 1 лева повече???

Големият въпрос е: законни ли са и на какво съображение ще вземат заплати през този месец военнослужещите и цивилните в армията? Отговорът май води до здравна диагноза, вместо до рационално пояснение.

Източник: https://frognews.bg/
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР