"Правителството на Борисов се опитва да контролира и подчини местната

...
"Правителството на Борисов се опитва да контролира и подчини местната
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Борисов опитомява българските общини

"Правителството на Борисов се пробва да управлява и подчини локалната власт, единствено и само за политическите цели, които преследват”. Това съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България” Жельо Бойчев.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е внесла конституционна тъжба за Закона за обществените финанси.

„ Това по никакъв метод не осмисли държанието на ръководещото болшинство, а в противен случай. Дават се пълномощия на изпълнителната власт да се разпорежда с бюджетните взаимоотношения на общините”, уточни той.

Бойчев акцентира, че бюджетните връзки са от главен и значителен темперамент и по тази причина са уредени в Конституцията.

„ Бюджетът на страната се приема от Народното събрание и няма по какъв начин Народното събрание да делегира тези свои пълномощия, дадени от Конституцията, и да ги трансферира на Министерски съвет. Нарушавайки главните правила на правовата страна и на разделяне на управляващите, ръководещите реализират нещо друго – опитомяват българските общини”, сподели още зам.-председателят на левицата.

Той изясни, че тези кметове и общински препоръки от политическата мощ, която образува болшинството, ще бъдат подтиквани и на партиен симптом ще получават дотации, а за всички останали - няма да има.

„ На това станахме очевидци и тази година – с разпореждане на Министерски съвет се разпределят десетки милиони, без да е ясно на какво съображение, какъв ще бъде резултатът и какви цели се реализират, давайки тези средства на избрани общини”, добави Жельо Бойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР