Правителството на Борисов получи звучни шамари от партньорите си в

...
Правителството на Борисов получи звучни шамари от партньорите си в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Правителството на Борисов получи звучни шамари от партньорите си в ЕС

Правителството на Борисов получи звучни плесници от сътрудниците си в Европейски Съюз – холандският външен министър сподели, че не ни желаят в Шенген поради корупция. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предава „ Фокус “.

„ Искам да слага на вниманието на депутатите въпрос за страната. Три думи – паника, замяна и отговорност. Тревога от обстоятелството, че през вчерашния ден държавното управление на Бойко Борисов,а посредством него и България, получи два доста звучни пестник. Вчера холандският външен министър намерено съобщи, че не ни желаят в Шенген поради корупция “, сподели Нинова. Тя уточни, че по същото време е излязъл и един европейски отчет.

„ И тук слагам на вниманието думата замяна. Това е най-тежкият отчет, който България получава в Европейски Съюз. Г-н Борисов споделя: „ Бизнес средата в България е най-хубавата “. Европейският отчет: „ Средата в България е слаба, има корупция “, уточни Нинова и акцентира, че същото важи и в други браншове, измежду които обучение, опазване на здравето и вложения.

„ И най-болезненият въпрос са приходите и неравностите. Европа споделя, че общественото изключване в България е доста най-високото в Европейски Съюз. А министър председателят споделя, че българите са забогатели и по тази причина отиват на почивки в Гърция. И най-голямата му горделивост – пътищата, в които потънаха милиони, са оценени от Европа, че обсегът и качеството на инфраструктурата у нас остават под междинното равнище “, изясни Нинова.

Тя уточни, че работата на опозицията е да открива тези проблеми и да ги подлага на критика.

„ Предлагахме опция – това е нашата отговорност и ние си свършихме работата. Къде е вашата отговорност? Г-н Борисов и през днешния ден не откри кураж да премине тази врата и да застане пред нас. Г-н Борисов, за какво след 10 години ръководство докарахте страната до това положение – и това не е оценка единствено на опозицията, само че и на вашите сътрудници от Европейски Съюз “, разяснява Нинова и уточни, че Българска социалистическа партия желае отговори и политическа отговорност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР