Правителството на България отказва да допусне каквато и да било

...
Правителството на България отказва да допусне каквато и да било
Коментари Харесай

Институциите нямат намерение да правят реформи, каза Христо Иванов

Правителството на България отхвърля да допусне каквато и да било смяна. Това е един от основните проблеми на България, уточни в политическия си отчет пред членовете на " Да, България " Христо Иванов на първата национална конференция на придвижването, оповестиха от пресцентъра му.

" Най-важният политически въпрос пред страната ни през днешния ден е: по какъв начин да преминем в режим на промени? Нито една от парламентарните партии и държавните институции няма ни минимум желание да работи в такава тенденция. Цялата ни политическа класа е артикул на това отровно статукво и се подчинява на един единствен инстикт - битката за неговото запазване. Именно от позиция на този най-съществен за страната ни въпрос - по какъв начин да тръгнем по пътя на промените - сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма никаква разлика ", съобщи той.

" Неслучайно всички вероятни фактори за смяна на това статукво в нашата страна са грижливо запушени: медиите са задушени, правораздаването е унизено. Всеки, който надига глас бива сплескан по позорен метод - още веднъж погледнете тези майки Тихомълком политическият картел се отхвърли и от един различен евентуален източник на смяна: електронното гласоподаване. Никой нямаше лице да застане пред хората и да каже: обещанието за електронно гласоподаване няма да се случи ", продължи той.

На конференцията на " Да, България " беше показано образно по какъв начин се гласоподава електронно. " Нима българската страна не може да даде опцията на българите в чужбина да вземат участие в решаването на въпросите на родината си? Може. Но не желае. Защото тези хора са, доста от тях, по-независими от гласоподавателите, на които те разчита нашата система вътре. Затова ги е боязън ", сподели Иванов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР