Правителството на България и премиерът Бойко Борисов крият решението на

...
Правителството на България и премиерът Бойко Борисов крият решението на
Коментари Харесай

САЩ спират Балкански поток, властта мълчи

Правителството на България и министър председателят Бойко Борисов крият решението на Съединени американски щати да наложи жестоки наказания на Русия и компаниите, участващи в строителството на Турски/Балкански поток и Северен поток-2.

Вече няколко дни никой от властта не загатва, че още на 9.12.20 палатата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати е приела решение да бъде спряно строителството на двата съветски плана – единия към Германия, а другия през България. Специално за Турски/Балкански поток американците са безапелационни, че ще бъде спрян по всевъзможен начин като отговор на Анкара и Русия за договорката по снабдяване на Турция съветски ракетен комплекс С-400. Това оповестяват ТАСС и немската ДПА, представени от frognews.bg.

Говорителят на съветското Външно министерство Мария Захарова разяснява решението на Вашингтон и го назова антируско. Тя съобщи още, че Москва няма да стопира работата по газопроводите и няма да се съобрази със глобите на американците.

В Германия обаче наблюдаващи са уверени, че Северен поток няма да бъде приключен.

Засега от София няма реакция. Запознати допускат, че Борисов се пробва да лавира сред Москва, Вашингтон и Анкара. Властите и на в трите страни обаче са наясно с неговите хитрости и не е изключено в един миг някоя от страните да реагира остро. Руското издание eadaily.com още през април заяви, че тръбата през България би трябвало да е подготвена до края на май, само че строителството се бави съзнателно. Впоследствие стана ясно, че строителите и техниката са в действителност съветски и се охраняват строго на българска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР