Правителството на Австрия падна по-малко от 24 часа след публикации

...
Правителството на Австрия падна по-малко от 24 часа след публикации
Коментари Харесай

Националистическото правителство в Австрия се срути за 24 часа след див корупционен скандал!

Правителството на Австрия падна по-малко от 24 часа след изявления в две авторитетни немски издания на видео запис, на който вицеканцлерът Хайнц-Кристиян Щрахе разисква през 2017 година с "руснаци " по какъв начин скрито да финансират неговата извънредно дясна Партия на свободата против великодушни държавни поръчки, когато пристигна на власт.

Това се случва седмица преди изборите за Европейски парламент, на които се чака националистически партии да реализират обилни триумфи и да основат четвъртата по величина група от евродепутати.

Австрийският канцлер Себастиан Курц прикани допустимо най-скоро в страната да бъдат извършени нови избори след скандалния видеозапис и оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, предадоха международните организации.

"Предложих на президента в Австрия да бъдат извършени предварителни избори допустимо най-скоро ", сподели Курц на конференция във Виена.

Канцлерът съобщи, че приключва работата в съдружното държавно управление с Австрийската партия на свободата, добавя организацията.

По-рано източници от кабинета оповестиха, че предварителни парламентарни избори в Австрия може да се проведат в средата на юли или през септември.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР