Правителството на австралийския щат Тасмания стана днес първото в страната,

...
Правителството на австралийския щат Тасмания стана днес първото в страната,
Коментари Харесай

В Тасмания забраниха нацисткия поздрав

Правителството на австралийския щат Тасмания стана през днешния ден първото в страната, което забрани нацисткия привет, съобщи ДПА.

Главният прокурор на Тасмания Елис Арчър сподели, че държавното управление е дало явен знак, че държанието, пораждащо ненавист и засегнатост, не е добре пристигнало в страната. 

Наред с нацисткия привет, щатът забрани и нацистките знаци, в това число и свастиката.

" Строго осъждаме всяка демонстрация на ненавист в обществото ни ", сподели Арчър.

Нарушителите могат да получат присъда до три месеца отнемане на независимост, написа в закона, който се чака да влезе в действие по-късно през годината.

Арчър сподели, че законът взима поради смисъла на свастиката за будистки, индуистки и джайнистки религиозни общности.

Полицията ще организира образование по отношение на новите нарушавания, както и за културното значение на свастиката, сподели тя.

" Правителството ни признава, че нацистките знаци се употребяват, с цел да насаждат ненавист освен против еврейския народ, само че и към други малцинствени групи ", добави Арчър.

" Този законопроект е първият сходен на локално равнище в Австралия и ще способства за построяването на по-безопасна и приобщаваща Тасмания ", добави тя.

Федералното държавно управление на страната работи по възбраната на излагането на публични места и продажбата на нацистки знаци, само че нацисткият привет не е включен в предлагането, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата година щатът Виктория бе първият австралийски щат, който забрани излагането на показ на нацистката свастика. Щатските управляващи възнамеряват да включат и нацисткия привет след конфликти сред протестиращи за правата на транссексуалните и неонацисти в Мелбърн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР