Правителството на Австралия възнамерява да обяви цялата палестинска групировка Хамас

...
Правителството на Австралия възнамерява да обяви цялата палестинска групировка Хамас
Коментари Харесай

Австралия обявява Хамас за терористична организация

Правителството на Австралия има намерение да разгласи цялата палестинска формация " Хамас " за терористична организация. Това заяви министърът на вътрешните работи Карън Андрюс, представена от " Ройтерс ".

Включването в листата на цялата група, а освен на нейната военна част, както е сега, ще приведе статута й в сходство с този в Съединените щати, Европейския съюз и

Възгледите на " Хамас " са надълбоко притеснителни и в Австралия няма място за неговите омразни идеологии , съобщи Андрюс.
 Англия разгласи
Англия разгласи " Хамас " за терористична организация

Така Лондон хармонизира позицията си с тази на Съединени американски щати и Европейски Съюз...

Тя изясни, че е отправила питане до губернаторите на щатите в страната, с цел да се съветва с тях по отношение на включването на целия " Хамас " в листата, който ще бъде финализиран " допустимо най-скоро ".

Основана през 1987 година, " Хамас " се опълчва на съществуването на Израел и мирните договаряния и се застъпва за " въоръжена опозиция " против израелската окупация на палестинските територии.

От своя страна израелският министър председател Нафтали Бенет приветства новината, че Австралия ще разгласи цялата " Хамас " за терористична организация и благодари на австралийския министър председател Скот Морисън за този ход.

В момента в листата с терористични организации на Австралия е включено военното крило на " Хамас " - бригади " Из ад-Дин ал-Касам ".
 Европейски Съюз жигосах тероризма на
Европейски Съюз жигосах тероризма на " Хамас " против Израел

Отговарът на Израел обаче би трябвало да е симетричен и съгласно интернационалното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР