Правителството на Австралия ще премахне мобилното приложение TikTok от всички

...
Правителството на Австралия ще премахне мобилното приложение TikTok от всички
Коментари Харесай

И Австралия забранява TikTok на правителствени устройства

Правителството на Австралия ще отстрани мобилното приложение TikTok от всички федерални държавни устройства поради опасения за сигурността, оповестява " Ройтерс ".

С това решение тя става следващата страна съдружник на Съединени американски щати, която подхваща дейности против видеоприложението, притежавано от Китай.

Този ход акцентира възходящите терзания, че държавното управление на Китай може да употребява основаната в Пекин компания, благосъстоятелност на ByteDance Ltd, за събиране на потребителски данни, с цел да прокарва политическата си стратегия и да подкопае западните ползи в региона на сигурността.

Забраната ще влезе в действие " допустимо най-скоро ", увери основният прокурор Марк Драйфус. Той посочи, че изключения ще се вършат единствено за всеки обособен случай и при подобаващи ограничения за сигурност.

С решението на Канбера всички членове на така наречен мрежа за шерване на разследваща информация Five Eyes - която включва Австралия, Канада, Съединените щати, Англия и Нова Зеландия - не разрешиха приложението на държавните устройства. Франция, Белгия и Европейската комисия също оповестиха сходни забрани по-рано през годината.

Ходът на Австралия рискува да възобнови дипломатическото напрежение сред Канбера и Пекин, което ненапълно понижа, откогато лейбъристкото държавно управление, водено от премиера Антъни Албанезе, се върна на власт през май предходната година.

От компанията TikTok обявиха, че са " извънредно разочаровани " от решението на Австралия, което дефинираха като " водено от политика, а не от обстоятелства ".

" Няма доказателства, които да сочат, че TikTok по някакъв метод съставлява риск за сигурността на австралийците и не би трябвало да се третира по друг метод от другите обществени медийни платформи ", акцентира генералният управител на приложението за Австралия и Нова Зеландия Лий Хънтър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР