Правителството на Австралия хвърля от въздуха отровни наденички над хектари

...
Правителството на Австралия хвърля от въздуха отровни наденички над хектари
Коментари Харесай

Правителството на Австралия планира да избие 2 млн. котки с наденички и капани

Правителството на Австралия хвърля от въздуха отровни наденички над хектари земя в опит да убие милиони диви котки, заяви английското издание Independent, представено от " Фокус ".

Това е единствено една от тактиките, употребявани от управляващите в проекта за ликвидирането на два милиона котки до 2020 година, с цел да бъдат избавени локалните типове. Котките също по този начин са ловени в клопки и застрелвани от държавни чиновници.

The New York Times оповестява, че котките умират до 15 минути, откакто ядат от наденичките в които има месо от кенгуру, пилешка лой, билки, подправки и отрова.

Самолетите, които разхвърлят отровните лакомства, създавани във фабрика наоколо до град Пърт, пускат по 50 наденички на всеки километър в регионите, където котките се разхождат свободно.

Др Дейв Алгар, който е оказал помощ за създаването на отровната рецепта, споделя, че е употребявал своите котки, с цел да тества рецептата за наденичките, преди да добави отровата. " Те би трябвало да са вкусни ", съобщи той пред изданието. " Те са последното ядене на котките ".

След като са импортирани от европейските заселници, подивелите котки са отчасти виновни за
изгубването на към 20 типа бозайници, изяснява пред Sydney Morning Herald Грегъри Андрюс, народен комисар за застрашените типове. Според него, това прави подивелите котки " най-голямата опасност " за локалните типове в Австралия. " Трябва да създадем подобен избор, с цел да спасим животно, които обичаме и които ни дефинират като нация, като бандикута, уаруто (чернокрако скално валаби) и нощният папагал ", сподели Андрюс.

Според проучване от 2017 година, оповестено в списание Biological Conservation, котките убиват по 377 милиона птици и 649 милиона влечуги годишно в Австралия.

Когато австралийското държавно управление за първи път разгласи задачата си за заличаване на котки през 2015 година, то провокира интернационалните рецензии. Повече от 160 000 души подписаха половин дузина онлайн петиции, призоваващи Австралия да се откаже от проекта. Бриджит Бардо написа писмо, в което приканва държавното управление да спре " геноцида на животните ".

Въпреки по-креативните способи на държавното управление, употребявани в управлението на популациите на котките, обособените стрелци са виновни за 83% от убитите до момента котки, съгласно The Royal Melbourne Institute.

Не единствено в Австралия, само че и в Нова Зеландия приканват за неотложен отвод от домашните котки. Страната разгласи цел да се оправи с цялата популация от дребни хищници до 2050 година. Миналата година управляващите в Омауи, малко крайбрежно градче на Южния остров, обмисляли да забранят притежаването на котки, само че са се отказали от този проект.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР