Правителството на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Правителството на Тръмп наложи нови санкции на Иран и на венецуелския президент Мадуро

Правителството на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския разгласи нови наказания против иранското министерство на защитата и няколко физически и юридически лица, забъркани в иранската нуклеарна и оръжейна стратегия, предадоха международните организации. Санкциите се постановат в поддръжка на изказванието на Съединени американски щати, че всички наказания на Организация на обединените нации против Техеран са възобновени - стъпка, която основни съдружници на Вашингтон, като да вземем за пример европейските страни оспорват, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар Майк Помпейо, дружно с други водещи членове на екипа на Тръмп по националната сигурност, оповестиха през днешния ден, че Вашингтон постанова и наказания на венецуелския президент Николас Мадуро, които построи по-близки връзки сред Каракас и Техеран.

Според Помпейо глобите против Мадуро се вкарват, тъй като той имал отношение към сключването на оръжейни покупко-продажби с Иран.

"Въвеждаме тези наказания против предходния президент на Венецуела Николас Мадуро по отношение на това, че съвсем две години корумпирани длъжностни лица в Техеран са работили с нелегитимния режим във Венецуела за нарушение на ембаргото на Организация на обединените нации за доставка на оръжия за Иран ", разясни Помпейо.

Съединени американски щати признават за краткотраен президент на Венецуела опозиционния водач Хуан Гуайдо.

"Предприетите през днешния ден ограничения са предизвестие, което би трябвало да бъде чуто от целия свят ", сподели още Помпейо. "Ако нарушавате оръжейното ембарго, наложено на Иран, рискувате наказания ", добави той.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин сподели, че новите наказания са ориентирани и против Иранската организация за атомна сила, както и против съответни експерти, свързани с иранската нуклеарна стратегия.

Същевременно Белият дом заяви, че Тръмп е подписал през днешния ден декрет, който позволява въвеждането на "строги стопански наказания против всяка страна, компания или физическо лице, които способстват за доставката, продажбата или прехвърлянето на стандартни оръжия на Ислямска република Иран ".

Санкциите против Мадуро са въведени точно по силата на този декрет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР