Правителството на американския президент Джо Байдън смята, че е трудно

...
Правителството на американския президент Джо Байдън смята, че е трудно
Коментари Харесай

Пентагонът предупреди талибаните за нарушенията на ангажиментите за прекратяване на насилието и тероризма

Правителството на американския президент Джо Байдън счита, че е мъчно да се види бъдеще за контрактуваното съглашение с талибаните в Афганистан, в случай че групировката не съблюдава уговорките си по миналогодишната договорка, се споделя в изказване на Пентагона, заяви Ройтерс.

"Ако те не изпълнят уговорките си да се откажат от тероризма и да спрат нападенията над афганистанските национални сили за сигурност (Е.) е мъчно да се види съответно бъдеще за контрактуваното съглашение, само че ние към момента сме ангажирани с него ", сподели пред кореспонденти в четвъртък представителят на Пентагона Джон Кърби.

Той добави, че не е взимано решение за бъдещата бройка на американските военни в Афганистан.

Съединени американски щати правят оценка дали талибаните са изпълнили уговорките си да скъсат връзките си с терористични групи и да понижат насилието, е декларирал американският държавен секретар Антъни Блинкън по време на телефонен диалог с афганистанския президент Ашраф Гани в четвъртък, съобщи ДПА.

В единодушие със съглашението, подписано с талибаните, Съединени американски щати понижиха последователно числеността на силите си, ситуирани в Афганистан, до 2500 военнослужещи, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР