Правителството многократно е заявявало, че оттеглянето от ЕС е волята

...
Правителството многократно е заявявало, че оттеглянето от ЕС е волята
Коментари Харесай

5 млн. души поискаха с петиция отмяна на Брекзит

" Правителството неведнъж е заявявало, че отдръпването от Европейски Съюз е " волята на народа ". Трябва да сложим завършек на това начинание, като демонстрираме силата на публичната поддръжка за концепцията да останем в Европейски Съюз. Референдумът може да не се организира, по тази причина гласувайте в този момент ", се споделя в петицията.

Събирането на подписи стартира на 20 февруари, като до 18 март тя беше събрала едвам 10 000 подписа. Няколко дни по-късно обаче петицията бяха подкрепили към този момент над 2 млн. души.

Според настоящите във Англия правила в случай че подписка събере над 10 000 подписа, тя би трябвало да получи формален отговор на държавното управление, а в случай че има над 100 000 подписа, въпросът, който слага, би трябвало да бъде прегледан в Народното събрание, въпреки че няма гаранции настояванията да бъдат задоволени.

Премиерът Тереза Мей и английското държавно управление отхвърлиха изрично концепцията за анулация на Брекзит.

 

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март. Мей обаче контракти отсрочване с няколко седмици. Ако Народното събрание одобри съглашението за Брекзит идната седмица, излизането от Европейски Съюз ще се случи на 22 май. Ако се стигне до отсрочване след тази дата, Англия ще е изправена пред обстановката да би трябвало да се включи в изборите за Европарламент, които ще се проведат сред 23 и 26 май.

 

Междувременно източник на Би Би Си от Консервативната партия разгласи, че Мей може да получи поддръжка за проекта си за Брекзит, в случай че обещае да напусне поста министър-председател.

 

Депутати от партията са споделили, че те могат насилствено да поддържат съглашението с Европейски Съюз за излизането на страната от него, в случай че са сигурни, че Мей няма да управлява идващия стадий от договарянията със Съюза. Досега английският парламент два пъти отхвърли проекта.

В същото време политическият наблюдаващ на вестник Sunday Times Тим Шипмън писа, че 11 министри от кабинета на Мей желаят оставката ѝ.

offnews.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР