Правителството изглежда ще приеме предложението на КНСБ ниските пенсии да

...
Правителството изглежда ще приеме предложението на КНСБ ниските пенсии да
Коментари Харесай

Пенсиите до 369 лв. ще се увеличат с 10% догодина

Правителството наподобява ще одобри предлагането на КНСБ ниските пенсии да се усилят двойно повече от високите, стана ясно от присъединяване на обществения министър Деница Сачева в Нова телевизия тази заран. „ От 1 юли ще има индексация на пенсиите сред 300 и 369 лв. с 10%, а за пенсиите над 369 лв. – 5% ”, изясни Сачева. За тавана на пенсиите тя разяснява, че той най-вероятно ще надвиши 1400 лева (сега е 1200 лева.).

Около 5% е резултатът от швейцарското предписание, което взема поради 50% от растежа на инфлацията и 50% от растежа на осигурителния приход. КНСБ предлага с толкоз да се усилят пенсиите над линията на беднотия, която за идната година е 369 лева А пенсионерите, които остават под линията на беднотия, да получат двойно нарастване от 10%. Така обаче държавното управление още веднъж ще усили изпреварващо пенсиите на хора с по-нисък застрахователен принос. Това опонира на поръчките, че се търси обективен метод да се усилят всички пенсии.

Продължават да валят положителни вести и за децата, откакто 11 години ГЕРБ съвсем остави във фризера фамилните помощи. " Предлагаме да няма подоходен тест и за помощта за 1-ви и 8-ми клас. Предлагаме помощта да стане 300 лв., а не 250 лв., както е сега ", сподели Сачева. Това са помощи, които се изплащат един път в годината, само че на две елементи - при започване на първия период и при започване на втория, с цел да се подсигурява, че детето продължава да посещава часовете. Условието е фамилията да има приход до 450 лева на човек, а срокът за кандидатстване е 15 октомври. Тази образователна година се чака да бъдат подкрепени към 44 000 първокласници от общо 59 000, толкоз е и приблизителният брой на подкрепените осмокласници. Вчера дефинитивно бе доказано от премиера Бойко Борисов, че следващата година ще има детски за всички деца, без значение от прихода на фамилията.

Новината, че ще се усили помощта за първокласници и осмокласници и ще се поставя на всички деца не е напълно нова - вицепремиерът Марияна Николова я заяви още през лятото, като изясни, че този ангажимент е записан в средносрочната прогноза. Това обаче повдига въпроса за какво ръководещите чакаха финала на своя мандат, с цел да вършат такива промени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР