Правителството и протестиращите фермери изгладиха раличията си и официално подписаха

...
Правителството и протестиращите фермери изгладиха раличията си и официално подписаха
Коментари Харесай

Фермерите и правителството подписаха меморандум, протестите спират


Правителството и протестиращите фермери изгладиха раличията си и публично подписаха меморандум, който отразява настояванията на бранша. Това оповестиха министър председателят Николай Денков и представители на земеделците.

Сред главните точки във въпросния меморандум е  до момента, в който не бъдат изчерпани количествата български подобен. Освен това - ще се договаря с Европейски Съюз да се забрани вносът на култури от трети страни, надвишаващи 10% от размера на чистото национално произвеждане. И още - страната ще създаде лицензионен режим за импорт на култури като пшеница, царевица и рапица . Държавата ще даде и на зърнения бранш.
 Кабинетът дава 63 млв. на зърнопроизводителите
Кабинетът дава 63 млв. на зърнопроизводителите

Забраната за украински слънчоглед е да може родните производители да осъществят продукцията си

" След един провал значимото е, че финиширахме сполучливо . Няма победени, няма отстъпили, всички печелим. (...) Само по този метод можем да продължим напред, тъй като има извънредно доста проблеми, които предстоят да бъдат решени ", съобщи министър председателят Денков.

Денков се извини и за думите си преди дни, че, откакто зърнарите

" Искам да се извиня на всички хора, които работят в земеделския бранш, за това, че без да желая, ги наскърбих, употребявайки думата " терористи ". Тя не бе ориентирана към тях, тя бе ориентирана към хората, които отхвърлиха да дойдат на отправената от мен покана ", съобщи Денков, а д умите му бяха посрещнати с овации от фермерите.
 Тракторите остават на подстъпите към София, земеделци чакат информация от водачите си
Тракторите остават на подстъпите към София, земеделци чакат информация от водачите си

Тежката техника край Долни Богров остава в протестна подготвеност

Министърът на земеделието Кирил Вътев благодари на всички, взели участие в договарянията, за градивния разговор и градивните оферти . " Искрено се надявам, че оттук насетне ще продължим да работим дружно, с цел да сътворяваме тази среда, която да докара до по-добри благоприятни условия, да има повече български артикули. "

От своя страна и до неотдавна протестиращите земеделци благодариха на представителите на държавното управление за постигнатия прогрес. " Надявам се всички тези ограничения, които взехме през днешния ден по всички сектори, в действителност да дадат своя резултат в дълготраен проект ", сподели Илия Проданов.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна организация пък посочи значимостта на това, че ограниченията, признати през днешния ден, имат дълготраен темперамент. " Надявам се това да докара до по-добро бъдеще за нашите аграрни производители ".

Връщаме се по родните места, с цел да вършим това, което можем най-добре - земеделие, обявиха фермерите.

Въпросният меморандум влиза в действие още от през днешния ден , а самият той, като се изключи че подхожда на огромна част на настояванията на протестиращите, подхожда на 100% и на целите и главните задания на държавното управление, акцентира още министър председателят Николай Денков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР