Правителството и премиерът Бойко Борисов използват контролираната от тях Спецпрокуратура

...
Правителството и премиерът Бойко Борисов използват контролираната от тях Спецпрокуратура
Коментари Харесай

Йончева: Правителството и Борисов използват спецпрокуратурата за сплашване на противниците

Правителството и министър председателят Бойко Борисов употребяват следената от тях Спецпрокуратура за заплашване и обществено оскърбление на съперниците. 
 Елена Йончева е упрекната в пране на пари
Това разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева, на която беше повдигнато обвиняване за пране на пари в изключително огромни размери поради осъществени финансови интервенции с парични средства, присвоени от банкрутиралата банка КТБ.  

" Обвинението, че работейки в интервала 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по незаконен метод, е неуместно. Това е интервалът, в който снимах поредност от документални филми за войната в Сирия и дейностите на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното снимане и монтаж, както и за репортажите в директен ефир, е налична ", съобщи Йончева на страницата си във Facebook.

" Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват основаната и следена от тях Специализирана прокуратура за заплашване, за опасност, за обществено оскърбление на своите съперници. Опитват се да смажат тези, които демонстрират по какъв начин Шайката - тази проведена незаконна група, разграбва България. Това няма да ни спре ", добави тя.

В същото време водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че стои твърдо зад Йончева. 

" На 20.07.2017 година прокурорът Иван Гешев показа документа " Общ взор върху модела КТБ " и разгласи, че е открито финансиране на политици и че разнообразни лица от политическия живот са получавали пари в брой по разпореждане на Цветан Василев. Веднага изпратих писмо до профилираната прокуратура с искане- да разгласят обществено имената на тези политици. Днес е 22.02.2019 година Година и половина след моето искане, политиците не са оповестени, само че е повдигнато обвиняване на журналиста Елена Йончева за пране на пари. За мен няма подозрение, че това се прави поради нейните смели журналистически следствия на кражбите на властта и доближените им компании. Стоя твърдо зад Елена и я поддържам в желанието й да разкрива истината и да търси правдивост ", съобщи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР