Правителството и парламента на България знаят перфектно какво иска Украйна.

...
Правителството и парламента на България знаят перфектно какво иска Украйна.
Коментари Харесай

И в българския парламент Дмитро Кулеба поиска военна помощ за Украйна

" Правителството и Народното събрание на България знаят съвършено какво желае Украйна. Но ние подхождаме с почитание към политическата обстановка в България и оставяме на Народното събрание и държавното управление да взема решение по какъв начин, с какво и по кое време да поддържат Украйна ", разяснява пред представители на медиите в коридорите на Народното събрание украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Той продължи поредицата си от публични диалози в границите на визитата си в София. След като във вторник организира срещи с премиера Кирил Петков и външния министър Теодора Генчовска, след срещата си в сряда сутринта с президента Румен Радев, Кулеба влезе в Народното събрание. Там той организира диалог с ръководителя на най-висшия законодателен орган Никола Минчев и взе участие в закрито съвещание на комисията по външна политика.

" Когато водиш война, се нуждаеш от всичко - от патрони до бойни самолети. Отправихме едни и същи претенции към всички страни членки на НАТО, България ги знае. Аз почитам вътрешнополитическата обстановка, само че желая да кажа - тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ Русия ", добави той.

Украинският първи посланик изрази удовлетворение от извършените срещи с министър-председателя Кирил Петков, външния министър Теодора Генчовска и президента Румен Радев.

" България направи доста от политическа позиция за европейската ни интеграция, отнесохте се доста добре с бежанците ни. И още веднъж - що се касае до военна поддръжка, взимам поради вътрешнополитическата обстановка у вас и оставям решението на държавното управление ви ", сподели още Кулеба, представен от news.bg.

И макар нееднократното му ударение върху това, че почита " вътрешнополитическата обстановка " в България, украинският министър още веднъж акцентира: " Тези, които се двоумят, които приказват срещу помощта с оръжия и друго военно съоръжение за Украйна, те в действителност поддържат съветската експанзия и убийствата на нашите жители ".

Самият Кулеба не е поставял без заобикалки въпроса за доставка на оръжие в границите на закритото съвещание на Външна комисия в Народно събрание, само че въпросът е бил разискван, като вносителите на двете оферти за разпределяне на такава помощ - " Демократична България " и ГЕРБ са изразили позициите си по тематиката, стана ясно от думите на външния ни министър Теодора Генчовска.

И още - при диалозите през вчерашния ден във Външно министерство тази тематика не е била дискутирана, само че след това е влезнала измежду тематиките при диалозите сред Кулеба и Кирил Петков, стана ясно от думите на външния ни министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР