Правителството и Националният щаб сме убедени, че въвеждането на носене

...
Правителството и Националният щаб сме убедени, че въвеждането на носене
Коментари Харесай

Ананиев: В най-скоро време ще доставим маски, 2 млн. бр. идват следващата седмица от Китай

Правителството и Националният щаб сме уверени, че въвеждането на носене на маска на публични места е ефикасна марка против разпространението на ковид в страната. Срещаме се с хора, които могат да наподобяват здрави, само че в случай че са носители, да заразят доста хора. Ние следваме образеца на редица страни, където това към този момент е въведено като мярка като Израел, Австрия, Китай. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред Българска национална телевизия.

Правителството взима такива значими решения с консенсус. В момента лекарската колегия очевидно е разграничена на две. Факт е обаче, че при контакт сред инфектирани и незаразени, по-добре е да се носят маски. Аз през днешния ден анулирах тази точка от моята заповед, само че се обърнах към българите с апел да носят като целесъобразна мярка. Ще гледаме в най-скоро време да доставим маски. 1 млн. маски ще закупи страната и ще ги разпредели през обществените услуги за хората, които за затруднени да си купят и да открият. Договорили сме и 2 млн. маски, които ще дойдат през идната седмица от Китай, сподели още той.

Ние сме още в самото начало на болестта. Целта на нашите ограничения е това повишаване да бъде по-полегато и колкото се може на по-ниско равнище да спре пикът на заразяването. Мерките в България са превантивни.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР