Правителството и Националният щаб сме убедени, че носеното на маски

...
Правителството и Националният щаб сме убедени, че носеното на маски
Коментари Харесай

Ананиев: Явно има разделение за маските

Правителството и Националният щаб сме уверени, че носеното на маски на публични места е потребна мярка. Това е по този начин минимум заради три аргументи. Първата е, че по този метод хора, които са инфектирани, само че не знаят, няма да могат да популяризират болестта. Втората причина е, че тази мярка отсрочва във времето налагането на по-тежки ограничения, които ще лимитират определни цивилен права. Третата причина е, че в целия свят носеното на маски се възприема като потребна мярка.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия минситърът на опазването на здравето Кирил Ананиев във връзка анулираната през днешния ден заповед за носене защитни маски на публични места.

" Медицинската общественост сега е разграничена на две. Едните са безапелационни, че маската е наложителна, тъй като по този начин някой инфектиран не може да предава болестта. Аз съм на същото мнение. Другата част от здравното съсловие не е толкоз уверена в полезността на маските. Днес в името на консенсуса анулирах моята заповед за наложително носене на маски. Призовах всички българи все пка да носят маски. Днес поехме ангажимент и ще доставим над 1 млн. маски, които ще са за всички български жители, които са обществено затруднени и такива, които не могат да си закупят. Същото важи и за хората на предна линия в битката с ковид - лекари, медицински сестри, чиновници на РЗИ, полиция. В България към този момент няколко компании преориентираха производството си и шият едни от най-хубавите маски в света. Отделно другата седмица чакаме 2 млн, маски от Китай. Маски ще има ", безапелационен бе Ананиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР