Правителството харчи като за последно и ще остави на следващите

...
Правителството харчи като за последно и ще остави на следващите
Коментари Харесай

Николай Василев: Бюджет 2021 е на хаотичните разхищения

Правителството харчи като за последно и ще остави на идващите праза хазна, счита някогашният министър на стопанската система

„ Бюджет 2021 година е на безредните разхищения, той няма нищо общо с политиките за битка с ковид ". Това сподели в предаването „ Тази заран " някогашният министър на стопанската система Николай Василев във връзка проектобюджета за идната година, който беше оповестен през вчерашния ден. Проектобюджетът планува по-високи приходи и повече за обучение, здраве и обществена политика. Най- огромно нарастване ще има на парите в обществената сфера - с повече от 1,350 милиарда лева В образованието - спомагателни 648 млн. лева, а в опазването на здравето - 581 млн.

Предвижда се заплатите в бюджетната сфера да набъбнат с 10%, на учителите - със 17%, а за хората на първа линия в битката с COVID-19 - с 30%. Отново се усилва и минималната работна заплата - от 610 лева на 650 лева „ От средата на 2020 година се раздават милиарди, които не са покрити с доходи в бюджета. Така вършат хора, които нямат желание повече да ръководят и считат да оставят на идващите празна хазна. Милиардите отиват за браншове, които изобщо не са потърпевши от Коронавирус рецесията, като целия обществен бранш ", разяснява Василев.

По думите му държавното управление възнамерява да вдигне държавния дълг с 10 милиарда лева „ Вариантите пред идващото държавно управление са: да продължи с невероятните дефицити, което значи, че България ще се пързаля надолу като други южни държави; втори вид - да ореже доста великодушните разноски, което аз бих предложил и трети вид е да вдигне доста налозите, с цел да запуши тази дупка ", счита някогашният министър на стопанската система.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР