Правителството гласува промяна в Наредбата за осъществяване на правото на

...
Правителството гласува промяна в Наредбата за осъществяване на правото на
Коментари Харесай

Кабинетът одобри издаването на електронни направления и рецепти

Правителството гласоподава смяна в Наредбата за реализиране на правото на достъп до здравна помощ, с която се обезпечава опцията за издаването на електронни посоки и предписания.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че с приемането на тази смяна се почистват и част от настояванията, сложени на

Той разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да продължи да работи в тясна връзка с лекарите на първа линия в битката с вируса.

Министър-председателят посочи, че медиците имат още една основна роля - помощта, която оказват на страната по отношение на ваксинирането против COVID-19 и в идната разяснителна акция за характерностите на имунизациите.
 Публикуват измененията за издаване на електронно направление за PCR тест
Публикуват измененията за издаване на електронно направление за PCR тест

Няма да има предели

От своя страна здравният министър посочи огромното значение на регламентираното издаване на електронни посоки и електронни предписания в актуалната епидемиологична обстановка, при която осъществяването на физикален обзор е мощно затруднено.

Той уточни, че електронните посоки ще бъдат налични в профилирания медицински програмен продукт на изпълнителите на здравна помощ, сключили контракт с НЗОК . Ангелов добави, че процедурата ще бъде същата и във връзка с електронното изписване на медикаменти, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели.

Премиерът съобщи, че задачата на държавното управление е да обезпечи всичко належащо за съответното и навременно лекуване на пациентите и да подкрепя работата на медицинските екипи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР