Правителството гласува поредните 16 млн. лева за стягането на старите

...
Правителството гласува поредните 16 млн. лева за стягането на старите
Коментари Харесай

Паричният поток към Русия не спира: Поредни 16 млн. лева за МиГ-овете

Правителството гласоподава следващите 16 млн. лв. за стягането на старите руски изтребители МиГ 29, с помощта на които България съумява да охранява сама въздушното си пространство.

Този транш е по рамковото съглашение с съветската корпорация РСК МиГ, което може да доближи 100 млн. лв. с Данък добавена стойност.

" Докато дойдат Ф-овете (бел.ред. новите F-16 Block 70), на осем самолета да им бъдат сменени моторите, тъй че нашите летци да могат да извършват отговорностите и да бъдат сигурни ", сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание.

По думите му парите се отпускат, с цел да може " българските летци да упражняват отговорностите си безпроблемно и да бъдат сигурни ".

Договорът с РСК-МиГ бе квалифициран и подписан от вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов, като бе подложен на критика от някои специалисти в бранша за огромния им размер. Освен за поддръжката на МиГ 29, Каракачанов подписа многомилионен контракт и за ремонта на руските щурмовици Су 25.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР