Правителството (Федералният съвет) на Швейцария разреши отварянето на ресторанти, музеи

...
Правителството (Федералният съвет) на Швейцария разреши отварянето на ресторанти, музеи
Коментари Харесай

Швейцария разрешава отварянето на ресторанти и музеи от 11 май

Правителството (Федералният съвет) на Швейцария позволи отварянето на заведения за хранене, музеи и библиотеки от 11 май , втора фаза за намаляване на рестриктивните мерки, свързани с ковид. Това заяви в сряда швейцарската телевизия RTS.

Преди това бе признато, че в сходство с проекта за последователно унищожаване на рестриктивните мерки от 11 май часовете в учебните заведения ще се възобновят и магазините ще се отворят . Федералният съвет " в допълнение смекчи ограниченията за отбрана против ковид ".

Освен заведения за хранене, библиотеки и музеи ще се отворят спортни центрове , само че единствено за спорт, в който няма опция за физически контакт , а броят на спортуващите не би трябвало да надвишава 5 души, и те би трябвало да поддържат разстояние от най-малко 2 метра.

Ресторантите също могат да одобряват гости, единствено в случай че на всяка маса няма повече от четирима души , а дистанцията сред масите е не по-малко от 2 м. Облекченията ще важат и за университети и колежи. На тях им бе разрешено да организират курсове, в случай че аудиторията е с не повече от петима души. Преди това образователните часове в тази категория просветителни институции трябваше да бъдат обновени едвам от 8 юни.

Според решенията, взети в сряда, държавното управление даде право на локалните управляващи в кантоните да вземат решение сами дали е належащо да се проведат писмени дефинитивни изпити за довеждане докрай на гимназия тази година.

До края на август са неразрешени огромни обществени събития с над 1000 участници .
 Швейцария последователно отваря страната на 27 април, 11 май и 8 юни
Швейцария последователно отваря страната на 27 април, 11 май и 8 юни

В Швейцария инфектираните с ковид са над 26 000, а умрелите са повече от 1260
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР