Правителството е стабилно, управляващото мнозинство е сплотено. Това увери председателят

...
Правителството е стабилно, управляващото мнозинство е сплотено. Това увери председателят
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Управляващото мнозинство е сплотено

Правителството е устойчиво, ръководещото болшинство е сплотено. Това увери ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, а думите му потвърдиха вицепремиерът Томислав Дончев и екоминистърът Нено Димов. Съмненията за напрежение в обединението се родиха след остро изявление на Валери Симеонов, че министър председателят Борисов саботира напъните му за създаване на втори въжен превоз на Банско.


Гневът на Валери Сименов беше предизвикан от решението да бъде изтеглена точката за втория въжен превоз на Банско от дневния ред на държавното съвещание преди дни. Министър Нено Димов изясни за какво - на 22 декември изтича срокът за публично разискване на проекта за ръководство на народен парк " Пирин ". След като бъдат обработени рекомендациите, тогава проектът и концесионият контракт ще бъдат импортирани дружно за разискване от държавното управление.

Има ли заплаха вторият въжен превоз на Банко да разклати ръководещата коалиция?
Нено Димов - министър на околната среда и водите: О, не, не мисля, че има такава заплаха. Нещо повече - вторият въжен превоз на Банско виждам, че има доста значителен консенсус.
Вицепремиерът Томислав Дончев оцени ентусиазма на Валери Симеонов за ски зоната в Банско, само че акцентира, че прецизно би трябвало да се съблюдава точката и запетайката на закона.

Томислав Дончев - вицепремиер: Напрежение - не, само че от време на време има търкания и различия. Това е изцяло обикновено, дори би било съмнително да не е по този начин. Как очаквате постоянно всички хора, всички политически обединения постоянно да мислят едно и също. Ако би било по този начин, аз бих бил обезпокоен.
ГЕРБ работи добре и с парламентарната група на патриотите, и с техните представители в изпълнителната власт, увери Цветан Цветанов. Макар че избира разликите да се изглаждат посред им, без да се разясняват в общественото пространство.

Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Както някои сътрудници от други парламентарни групи споделят, малко станахте като италианско семейство. Много шумно става какви са ви взаимоотношенията, пък в действителност всичко ви е наред.
А острите думи на Валери Симеонво във връзка с премиера, Цветанов изясни с особености на характера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР