Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на

...
Правителството е назначило бившият председател на Комисията за противодействие на
Коментари Харесай

Пламен Георгиев става генерален консул във Валенсия.

Правителството е назначило някогашният ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за общоприет консул на България в испанския град Валенсия, сочи информация в държавната осведомителна система, съобщи БГНЕС.

Решението на Министерския съвет е било взето на закрито съвещание на 9 август. Със същото решение от служба се освобождава досегашният консул във Валенсия, Кралство Испания – Цветелин Цолов, написа още в решението.

Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която – съгласно Столична община, има издигнати противозаконни постройки. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е чисто, разгласи тогава той.

В началото на август прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в профилираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, взеха решение правосъдните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на профилираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР