Правителството е изпратил армията, жандармерията и граничната полиция по границата

...
Правителството е изпратил армията, жандармерията и граничната полиция по границата
Коментари Харесай

България изпрати армия и жандармерия на границата с Турция в очакване на миграционна вълна

Правителството е изпратил армията, жандармерията и граничната полиция по границата с Турция в очакване на мигрантска вълна, откакто Анкара разгласи, че повече няма да стопира мигрантите към Европа.

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че в региона на Одрин към този момент има скупчване на мигранти, а турските граничари са вдигнали постовете си.

" Притеснителното е, че турските граничари се дръпнаха, постовете, които имаха до момента, да се надяваме и след диалога, че са ги извели по-навътре в страната, там да ги стопират. Към момента има действителна опасност ", сподели Борисов и добави, че чака диалог с турския президент Реджеп Ердоган.

" Събитията, които се случват там, когато се бият с ракети, хората бягат разбираемо е, суматохата е голяма, а пък по едно и също време с това, когато ние постановяваме такива тежки процедури за влизане и излизане от страната поради ковид, си представете да почнат да влизат стотици хиляди мигранти. И по тази причина не можем да си го позволим. И дипломацията, само че и аз самият сега работя по тоя метод ", уточни той.

Анкара разгласи, че няма да стопира мигрантите към Европа, откакто подкрепяните от Москва войски на сирийския президент Башар Асад убиха 29 турски бойци в провинция Идлиб.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР