Правителството е излъчило ясен сигнал, макар да няма нормативна сила,

...
Правителството е излъчило ясен сигнал, макар да няма нормативна сила,
Коментари Харесай

Искрен Веселинов, ОП: Не става дума за Орбан, а за бъдещето на ЕС

Правителството е излъчило явен сигнал, въпреки да няма нормативна мощ, че върви в посока срещу глобите против Унгария, сподели зам.-председателят на ПГ " Обединени патриоти " Искрен Веселинов. То е разпореди правене на позиция, която е в избрана посока, точно да не се поддържат наказания против Унгария, добави той.

Искрен Веселинов - зам.-председател на ПГ " Обединени патриоти ": Не става дума за Орбан, а за трендове, които ще дефинират бъдещето на Европейски Съюз. От една страна са силите и политическите обединения, които считат, че страните би трябвало да запазят своя суверенитет.
Според него не е вярно европейски служители, които не са избирани в никакъв случай по никакъв метод да диктуват вътрешните правила на една страна, да раздават оценки на една страна дали е демократична, или дали се съблюдават законът, без да има всевъзможни процедури.
Искрен Веселинов - зам.-председател на ПГ " Обединени патриоти ": Самата процедура, която беше задействана в Екологичен потенциал, беше извънредно порочна. Беше дадена опция на един от най-яростните водачи от демократичните среди да изготви Доклада за Унгария. Тази дама не отиде нито един път в Унгария. Това е първият идеологически конфликт в Европейски Съюз, в който псевдо демократичните среди, които ръководят Европа от десетилетия, които са индоктринирани с тази идеология, се пробват да се разправят с национално мислещите.
Според Веселинов изводът в отчета се опира на изказвания, които не са потвърдени по никакъв метод.
Искрен Веселинов - зам.-председател на ПГ " Обединени патриоти ": Конкретният случай е с Конституционния съд на Унгария, който е с понижени пълномощия, заради което има опасност за върховенството на закона. Обаче този съд в сравнителната таблица, която се прави, пълномощията, които конституционните съдилища в обособените страни, имат, е в първите 25% като благоприятни условия. Т.е. споделят понижат пълномощията на Конституционния съд, само че не ги съпоставят с пълномощията на други страни. Утвърдени демокрации с техните конституционни съдилища имат надалеч по-малки пълномощия. Имаме етикет без наличие.
Веселинов означи, че съгласно него казусът с Унгария е първата искрица за идеологическото бъдеще на Европа.

 Бойко Борисов разяснява в Залцбург тематиката за наказания във връзка с Унгария Бойко Борисов разяснява в Залцбург тематиката за наказания във връзка с Унгария
Премиерът Бойко Борисов разгласи в Австрия, че няма точка в днешното съвещание на Министерския съвет, касаеща тематиката за наказания във връзка с Унгария....
 Правителството ще предложи позиция за Унгария Правителството ще предложи позиция за Унгария
Българското държавно управление ще изготви позиция срещу налагането на наказания на Унгария за нарушение върховенството на закона, оповестиха отрасловите вицепрем...
 Какво докара до решението за наказателна процедура против Унгария? Какво докара до решението за наказателна процедура против Унгария?
Решението на Европейския парламент от тази седмица, да се открие процедура против Унгария, може да има юридически последици. Правителството на Виктор...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР