Правителството до края на годината ще увеличи допълнителните възнаграждения за

...
Правителството до края на годината ще увеличи допълнителните възнаграждения за
Коментари Харесай

Обещаха повече пари на полицаите - първо бонуси, после и заплати

Правителството до края на годината ще усили спомагателните хонорари за униформените служители на реда. Това съобщи в Народното събрание зам.-вътрешният министър Красимир Ципов, представен от Дарик.

" С 10 млн лева до края на годината ще бъде увеличено спомагателното заплащане за реализиране на характерни служебни действия и ще бъдат получени още към 11 млн. лева за реализирани резултати в служебни действия, посочи той. "

Ципов напомни, че към този момент бяха отпуснати 17,5 млн. лева за това, че през последните четири години не са провеждани публични поръчки за доставка на униформи.

" Сумарно изчислено това са над 39 млн. лева - нещо, което за последните десетина година не се е случвало, т.е. да има нарастване на размера на сумата за в допълнение заплащане в системата на Министерство на вътрешните работи ", акцентира зам.-вътрешният министър.

Той добави, че управлението на ведомството води разговор със синдикатите, а когато стартира бюджетната процедура за следващата година, ще беседват за методите да се покачат и главните заплати.

" Да забележим какви са съответните параметри, какви са постъпленията. Смятам, че желаното 15% нарастване е допустимо ", сподели още зам.-министърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР