Правителството Денков“ подпечата смъртта на АЕЦ Белене“През лятото депутатите задължиха

...
Правителството Денков“ подпечата смъртта на АЕЦ Белене“През лятото депутатите задължиха
Коментари Харесай

Вечерни новини: Смъртта на АЕЦ „Белене“; Асен Василев се заема с хазартната реклама

Правителството „ Денков “ подпечата гибелта на АЕЦ „ Белене “
През лятото депутатите задължиха държавното управление да договаря с Украйна и да продаде двата реактора за АЕЦ " Белене " и оборудването към тях на нападната от Русия страна. Днес кабинетът " Денков " дефинитивно подпечата гибелта на 40-годишния план за създаване на втора атомна електроцентрала, прекратявайки  процедурата по желание на вложител и изваждайки го от листата с обекти от национално значение.
Асен Василев се заема с ограничение на хазартната реклама
Министърът на финансите Асен Василев основава работна група към ведомството си, която по този начин да промени Закона за хазарта, че да ограничи рекламата наоколо до учебни заведения, публични здания и „ нападателно телевизионно наличие “. Мерки ще се създават и против активността на незаконните уеб страниците за хазартни игри и против опциите за изпиране на пари посредством хазартна активност, оповестяват от пресцентъра на МФ.
Кабинетът утвърди внезапен скок на минималната заплата до 933 лева (инфографика)
Правителството публично утвърди новата минимална работна заплата (МРЗ), която влиза в действие от 1 януари 2024 година Тя ще бъде в размер на 933 лева, или с малко над 150 лева по отношение на равнището и от тази година – най-големият номинален растеж за последните две десетилетия. В процентно изражение покачването е с приблизително 20%.
Правителството търси формула за оптималния застрахователен приход
Правителството стартира подготовка за определянето на механизъм за равнището на оптималния застрахователен приход. Идеята е той да не се дефинира годишно чисто административно със Закона за държавния бюджет, а да се базира на формула.
Бизнесът не вижда смисъл от концепцията на Асен Василев за „
бонус – донос “
Бизнесът не е склонен с част от предложенията на финансовия министър Асен Василев за промени в данъчните закони и дава няколко свои оферти. Това излиза наяве от мнението на една от най-големите работодателски организации в страната – Асоциацията за индустриални капитал (АИКБ) – във връзка с пакета данъчни промени, показан от финансовото министерство предишния месец.
Търгът за доставката на 35 електрически влака е спрян
Един от четирите стартирани търга за нов преносим състав, финансиран със средства по Плана за възобновяване и резистентност, е спрян. Причината е подадена тъжба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от „ Шкода Транспортейшън “ А.С.
„ Булгаргаз “ предлага над 11% по-скъп газ за ноември
„ Булгаргаз “ предвижда цена на природния газ за ноември от 67.27 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това се вижда от импортираното в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена за идващия месец.
Цеков и Гвоздейков се похвалиха със приключен лот от автомагистрала „ Европа “ (галерия)
Целият лот сред Калотина и Драгоман от автомагистрала „ Европа “ към този момент е изцяло построен. Отсечката е с дължина 14.5 километра, като първите 6.5 километра от нея бяха пуснати в придвижване преди Великденските празници от служебния министър Иван Шишков. Останалите 8 километра също са построени, само че към момента нямат Акт 16. Въпреки това транспортният министър Георги Гвоздейков и районният Андрей Цеков направиха ревизия на лота и се похвали със цялостното му довеждане докрай.
Инфраструктурното строителство потъва с всеки минал месец
Обемите на строителството в България не престават да спадат и през август. Това е третият следващ месец, през който Националния статистически институт (НСИ) регистрира негативни цифри за общия индикатор. Това поглъщане обаче се дължи напълно на инфраструктурното строителство, чийто огромен спад не може да бъде обезщетен от продължаващото повишаване на жилищното.
Европа би трябвало да премисли полезността на водата
На фона на климатичните промени, Европа би трябвало да премисли радикално визиите си за метода, по който употребява един от най-ценните си запаси – водата. Именно тя е в основата на така наречен Blue Deal – стратегически документ на Европейския съюз, който цели точно по-ефективното потребление на водните ресурси.
Стъпка по стъпка: Българинът, който оглави Световната дентална федерация
В края на септември ръководителят на Българския зъболекарския съюз доктор Николай Шарков беше определен за президент на Световната дентална федерация (FDI). Той съумява да завоюва 66% поддръжка, или 97 гласа в конкуренция с Ник Армстронг – президент на Британската дентална асоциация. Д-р Шарков е образец за човек, който съумява да проправи път към места, където българин не е стъпвал, а зад триумфа му няма по какъв начин да не стоят редица лидерски качества.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР