Правителството демонстрира тази доза неопитност, която беше очаквана от него.

...
Правителството демонстрира тази доза неопитност, която беше очаквана от него.
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стойчев: Правителството демонстрира тази доза неопитност, която беше очаквана от него

Правителството показва тази доза неумелост, която беше предстояща от него. Това разяснява в ефира на БНР политологът Стойчо Стойчев. „ Въпреки това, може би за отчаяние на основни фигури в държавното управление, държавното ръководство не е просто академично упражнение “, посочи той.

Според политолога сме очевидци на това, че Политическа партия ръководят страната „ не както са управлявали компаниите си, а както са преподавали в курса си “ и „ се вижда на процедура, че не може да се ползват тези модели 1:1 безотносително на географската широчина “.

Политическа партия продължава да е план, нереалност, виртуална действителност, разяснява доцент Стойчев.

„ Трудно може да се каже, че зад нея стоят твърди настройки, твърди поддръжници или гласоподаватели, които ще бъдат лоялни на марката, а не толкоз на ситуационни флуктуации в публичното доверие. “

Подкрепата за държавното управление отсега нататък ще бъде от твърдите ядра на политическите обединения в обединението, счита Стойчев.

„ И то ще разчита на тази ядка от хора в проект от една година, до две години напред. Защото сега има някаква еуфория, някакви хора, които поддържат, които се радват, които приветстват, само че това, както добре знаем, бързо ще ерозира в българската гласност. “

„ Президентът от време на време взема страната на болшинството български жители, тъй като се намира в удобна позиция да го прави. Президентската институция е висока естрада, от която можеш да приказваш, без да носиш директна отговорност за ръководството и надлежно за негативите от него. Президентът доста ловко и много успешно, като виждам рейтинга му, съумява да се оправя с тази задача. “ Това сподели политологът доцент Стойчо Стойчев пред БНР.

Според Стойчев задачата на президента е да осъществя тази поддръжка и публично доверие, „ когато се постанова “.

„ Всички рецесии, които все още текат, най-много инфлационната, само че има и други проблеми, които се акумулират и до година-две преди локалните избори, които ще бъдат решителни за въпросната борба или спор с партия ГЕРБ, ще ерозират поддръжката в кабинета и Политическа партия. Този заем на доверие, който президентът акумулира и се пробва да пази, ще бъде за тогава, с цел да има известна фигура, която може да се опълчи на опозицията и да подсигурява успеха в локалните избори на - дали ще бъде коалиция от партии, дали ще бъде нов план на президента или нещо друго, към момента и те не знаят. Но би трябвало да има политик, който да държи фронта. Президентът това прави и това е неговата цел. “

Относно публично огласената от Лена Бориславова информация за готвени провокации на идните митинги и объркването на кой тъкмо митинг се чакат те, Стойчо Стойчев посочи, че отговорен е „ по-опитният в цялата тази сага – министър Рашков “.

„ Излиза, че момичето се е объркало, тъй като е младо. Когато има представител на Министерския съвет, би трябвало да показва позиция, която е добре премислена и това е нейна отговорност. Оттам нататък кой я е подвел, волно, несъзнателно, другар, противник, няма никакво значение. Важното е всеки да стои на висотата на поста, който заема и нещата, които споделя, да тежат на място. “

Резултатът за момента е 3:0 за престъпността против обществото, съобщи още Стойчо Стойчев, като се базира на статистика на застрахователите, съгласно която има огромен растеж в кражбите на МПС и взломните обири.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР