Правителството дава още 3 037 651, 80 лева на кандидатите

...
Правителството дава още 3 037 651, 80 лева на кандидатите
Коментари Харесай

Дават още над 3 млн. лв. на хотелите, настанили украински бежанци

Правителството дава още 3 037 651, 80 лв. на претендентите по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция у нас.

Средствата са с включено Данък добавена стойност и са верифицирани след цялостно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни интервали по Програмата от 01 юни 2022 година до 31 март 2023 година

Преизчислението е осъществено въз основа на работата на образуваната Междуведомствена работна група от специалисти от Министерството на туризма и от ведомствата, които дават информация за разселени лица от Украйна по длъжностен път.

Финансирането е ориентирано към хотелите, настанили разселени лица от Украйна, предоставени от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) и декларирани в Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ).

След осъществяване на спомагателни инспекции по предоставените от Държавна организация за бежанците и от Групово дело " Гранична полиция " настоящи данни са открити лица с краткотрайна протекция, които са напускали рамките на страната през времето на прилагане на Програмата, осъществени са и корекции във връзка със забавени от обектите регистрации в ЕСТИ и следващи регистрации в други обекти и подадените заявления за изхранване от законните представители на лицата, извършващи активност в обектите посредством Системата за несъмнено електронно връчване.

Предвид това платените средства за интервалите на престой отвън страната и за забавените и/или отчасти припокриващи се регистрации в ЕСТИ се приспадат от дължимите суми по актуалното заплащане. След осъществените приспадания е утвърдена помощ в общ размер на размер на 3 037 651, 80 лв. с Данък добавена стойност.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР