Правителството дало евтина концесия на човек на Марешки, преди Воля“

...
Правителството дало евтина концесия на човек на Марешки, преди Воля“
Коментари Харесай

Спазариха ли ГЕРБ и Воля Конституцията? Правителството не само е дало плаж Кабакум на дясната ръка на Марешки, но и е намалило цената с 30 %

Правителството дало евтина концесия на човек на Марешки, преди „ Воля “ да подпише за конституцията

Доскорошният народен представител Андон Дончев на Воля поема стопанисването на плажа „ Кабакум - Север 2 “

Плаж, стопанисван от майката Веселин Марешки, е даден на нова концесия на различен човек, непосредствен до водача на „ Воля “. Това излиза наяве от решение на Министерския съвет.



„ Булмедикс 2012 “ ЕООД е избран за концесионер на морски плаж „ Кабакум - Север 2 “, община Варна, разгласи през вчерашния ден държавната пресслужба. Дружеството е еднолична благосъстоятелност на Андон Дончев, който бе народен представител от „ Воля “, само че през юли мистериозно подаде оставка.



Концесионерът се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава 1 бр. чадър на цена в размер до 2 лв. с Данък добавена стойност и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 2 лв. с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 12,20 на 100. Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 22 051,47 лева без Данък добавена стойност.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж за периода на концесията, са в размер на 373 080 лева с Данък добавена стойност, осведоми още държавната пресслужба.

Решението на Министерския съвет обаче провокира остра реакция от страна на Тома Белев – общински консултант от „ Демократична България “ в София.

“Министерски съвет през днешния ден (сряда – б.а.) отдаде за 20 години под концесия плажа " Кабакум север 2 " още веднъж на Воля, този път вместо на майката на Марешки, в този момент на дясната му ръка ексдепутатът Андон Дончев. Този пък концесионното заплащане е понижено от 32 на 22 хиляди (1,5 лев/кв.м). Министрите считат евентуално, че за 10 години цените у нас са паднали с една трета!!!

С двеста хиляди, които би трябвало да влязат в бюджета, ГЕРБ си купува подписите на Воля за конституционното неразбирателство.

Сутринта Марешки съобщи, че няма да подпишат конституцията на ГЕРБ, след три часа получи подарък един плаж и незабавно подписа. Кеш енд кери е обстановката в така наречен Народно заседание ”, написа Белев във „ Facebook “.

През последните десетина години собственик на плажа беше компанията „ Белвекс “ ООД, благосъстоятелност на майката на Марешки – Веска, напомня Медиапул.

През годините ръководещите от ГЕРБ на няколко пъти се заканваха да скапват контракта поради открити нарушавания – главно нелегално строителството на плажа.

Най-крупният скандал избухна през 2012 година поради издигнатия на плажа частен клуб на Марешки с фитнес зала, напомня още изданието.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР