Правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното

...
Правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното
Коментари Харесай

Президентът: Мизерията не е спасение от вируса, извънредните мерки доведоха до обществена парализа! Да отпускат не заеми, а безвъзмездна помощ

Правителството дължи на обществото безапелационна информация за резултата от изключителното състояние, съобщи президентът Румен във връзка предлагането на Министерски съвет до Народното събрание за удължение на периода на оповестеното изключително състояние. Без подозрение пандемията изисква решителни ограничения. Повечето българи ги одобряват с схващане, счита президентът.

„ Управленските решения би трябвало да се взимат на достоверни данни. Извънредните ограничения доведоха до социална парализа. Безработицата пораства с часове, хиляди предприятия стопират работа. Много българи незабавно се нуждаят от помощ. Бизнесът също ще стартира да изпитва компликации ”, добави той.

„ Мизерията не е избавление от вируса. Гладът скоро може да надделее на света. И следствията рискуват да са по-разрушителни от самия ковид ”, предизвести той.

„ Трябва да се сложим ясна национална цел: допустимо най-бързо връщане към естествен темп на живот, към произвеждане, придвижване на артикули. Това може да бъде реализирано единствено посредством обединени старания. 

Здравеопазването ни с взаимоотношение с другите системи да схване разшири обсега на деяние. Фокусирането върху ковид не би трябвало да попречва достъпа до опазване на здравето на хронично болните и незабавните случаи ”, сподели още президентът.  

По думите му част от ограниченията, записани в закона, се дефинират като незадоволителни. „ Хората в потребност не чакат заем. Когато страната постанова ограничавания, би трябвало да предложи и съответна отплата. В изискванията на рецесия действителната помощ е безвъзмездната ”, акцентира той.„ Заемът е тежко решение, което ще плащаме с години.

Управляващите да обмислят обществената изолираност в рационален период ”, прикани още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР