Правителството даде съгласието си Управляващият орган на Оперативна програма Иновации

...
Правителството даде съгласието си Управляващият орган на Оперативна програма Иновации
Коментари Харесай

Със 76,2 млн. лева ще бъде финансирано изграждането на газопровод между Гърция и България

Правителството даде единодушието си Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 да подпише контракт с „ Ай Си Джи Би “ АД за построяването на междусистемна газова връзка Гърция - България.

Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година, като общата му стойност е 469 832 604 лева (240,2 млн. евро), а отпуснатите безплатни средства са 76,2 милиона лв..

Целта на плана е да обезпечи построяването на инфраструктура за транспорт на природен газ от Южния газов кулоар и да обезпечи сигурността на доставките на газ за България посредством повишение на директния потенциал към страните от Югоизточна Европа, като обезпечи диверсификация на внасяния газ посредством спомагателни източници за доставка от Каспийския район, Близкия изток и Източното Средиземноморие.

Реализацията на газовата инфраструктура ще увеличи енергийната сигурност на страната и ще усъвършенства енергийния микс при прехода на България към нисковъглеродна стопанска система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР