Правителството даде съгласие за участие на „Фонд мениджър на финансови

...
Правителството даде съгласие за участие на „Фонд мениджър на финансови
Коментари Харесай

„Фонд мениджър на финансови инструменти в България” ЕАД ще участва в алтернативни инвестиционни фондове


Правителството даде единодушие за присъединяване на „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД в различни капиталови фондове.
Това е опция при осъществяване на финансовите принадлежности за дялови и/или квази-дялови вложения, финансирани със средства по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година, „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД да взе участие като вложител в различни капиталови фондове - по смисъла на Директива 2011/61 /ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 8 юни 2011 година по отношение на лицата, ръководещи различни капиталови фондове и за изменение на наставления 2003/41 /ЕО и 2009/65/ЕО и на регламенти (ЕО) № 1060/2009 и (ЕС) № 1095/2010.

Алтернативните капиталови фондове ще бъдат учредявани в сходство с мандата, предоставен на Фонда, по силата на финансово съглашение с Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година и използваните към него капиталова тактика и бизнес проект, с оглед реализацията на финансови принадлежности по програмата. По този метод ще се обезпечат условия за ефикасна реализация на дялови и/или квази-дялови вложения, свързани с предоставените за ръководство средства от Европейския съюз по изпълняваните оперативни стратегии на „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД, който извършва функционалностите на Фонд на фондовете. Предложеното решение ще обезпечи навременното, дейно и законосъобразно осъществяване на дяловите принадлежности по Програмата поради интервала на допустимост на разноските по нея и по-дългия капиталов небосвод, използван за тези артикули.

„ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД е комерсиално сдружение със 100 % държавно присъединяване в капитала. Правата на страната в сдружението се упражняват от министъра на финансите. Дружеството е учредено с РМС № 3 от 22.07.2015 година и е с главен предмет на активност ръководство на финансовите принадлежности, които се ползват по стратегиите, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване, Европейския обществен фонд и Кохезионния фонд, както и по Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони и Европейския фонд за морско дело и риболовство в България.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР