Правителството даде мандат за водене на преговори с "Контур Глобал"

Правителството даде мандат за водене на преговори с "Контур Глобал" ...

Властта опитва да прекрати договора за тока с "Контур Глобал".


Правителството даде мандат за водене на преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия.Още по тематаДоговорите за американските ТЕЦ-ове – да бъдат прекратени!2 апр 2018 16:30107Преговорите ще водят енергийният министър Теменужка Петкова и министърът на финансите Владислав Горанов, както и вицепремиерът Марияна Николова.

Договорът е сключен на 13-ти юни 2001 година между "Националната електрическа компания" ЕАД и "Контур Глобал Марица Изток 3" АД.

Вицепремиерът и двамата министри имат мандат за провеждане на срещи с представители на компанията, както и да направляват и осъществяват комуникацията с Главна дирекция "Конкуренция" на Европейската комисия във връзка с прекратяването на договора.

Европейската комисия е образувала производство в Главна дирекция "Конкуренция" на основание на подадена жалба от Комисията за енергийно и водно регулиране, в която се посочва, че договорът за изкупуване на електрическа енергия представлява несъвместима държавна помощ.
По публикацията работи: Веселина Йорданова

Източник: dnes.bg